24 March 2009

hehehe

kUMPULAN nIDJI - lASKAR pELANGI...

Mimpi adalah kunci
Untuk kita menakhlukkan dunia

Berlarilah tanpa lelah
Sampai engkau meraihnya

Laskar Pelangi
Tak kan terikat waktu
Bebaskan mimpimu di Angkasa
Warnai bintang di jiwa

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersyukurlah pada Yang Kuasa
Cinta kita di dunia
Selamanya…

Cinta kepada hidup
Memberikan senyuman abadi
Walau hidup kadang tak adil
Tapi cinta lengkapi kita

Laskar Pelangi
Tak kan terikat waktu
Jangan berhenti mewarnai
Jutaan mimpi di bumi

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah Surga
Bersyukurlah pada Yang Kuasa
Cinta kita di dunia

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah Surga
Bersyukurlah pada Yang Kuasa
Cinta kita di dunia
Selamanya
Selamanya

19 comments:

AZANI said...

aik...pujangga bermadah...dalam maksudnya...

SpEkmATaKu said...

sejak bile minat lagu nie
ishk ishk...

AZANI said...

ooo lagu...ingtkan sajak ke syair ke gurindam ke madah berhelah ke..he he he.

AZANI said...

kumpulan mana tu, ese tak ghoti geng lain mawi se ghotilah

SpEkmATaKu said...

tu lagu laskar pelangi by nidji...

AZANI said...

ohh gigipalsuku dah advance...aku ketinggalan...

GigiPalsu said...

Chief Azani..
Lagu ni aku dengar kat blog Spekmataku...syok plak...
Kau klu nak dengar kau buka blog tu...
Halwa telingga...

Spekmataku...
Mana lagu opick....????

AZANI said...

aik aku tak dapat dengar apa apalah. aku dah masuk blog spekmata tu

GigiPalsu said...

Kau buka la dulu ear plug kau tu...hahaha
Aku buka ok je...ManToP

AZANI said...

woiyoo, bang azam kau ni kat mana ni kat luar tngkap ke? mana tahu aku pakai ear plug? mesti kasyaf nihhh..dashat la. ajar aku macamana nak kasyaf?

Zaki said...

Zam,
Tak tau pulak aku kau ni peminat lagu indon.

SpEkmATaKu said...

hahaha lagu opick kt ner...erm..erm wlpn xdop kt belog tp ttd d ati hehe...

stu_comot said...

sume dh terjangkit penangan laskar pelangi cik mirah..hehe

GigiPalsu said...

Lagu ni memang sedap bila dengar selalu...
klu nak dengar gi je ke spekmataku ( iklan free)...
Satu lagi cuba tengok betul2 gambar kumpulan nidji tu....
TENGOK BetuL2...

AZANI said...

ustaz aku dah dengar nidji tadik kat spekmata , kena click kat link tu, bukannya auto play.

SpEkmATaKu said...

eleh iklan free hihi
btw ade org tu perasan jd band nidji haha...

Zaki said...

zam, kau main apa ek dengan band ni, ketuk tong deram ke?

GigiPalsu said...

ki...
Aku bukan ketok tong deram, tapi masa diaorg tengah bergambar aku lalu belakang dia je..
Tak tau plk depa ajak posing sama...

AZANI said...

Tank sama zaki, aku tengok yang posing kat belakang tu dahinya kosong, takda bekas sujud. ustaz kita lekuk dahinya. janggut dia pun tak dasyhat.