18 April 2009

Apa nak jadi...

Last week gi Segamat hantar kereta utk Cik Cyla, bila balik rumah baru perasan ada small printed notice or flyer cerita ttg Transfer Factor kat keta aku. Dari testimoni yang hebat2 kat flyer tu teruja juga la sesiapa yang membacanya. Kemudian wife aku pun memanggil aman untuk pass flyer tu kat atuknya. Bila abahku baca dia kata bagus ubat ni abah nak try la. Aku pun on la...

So esoknya abahku dapat call nama yang tertera kat flyer tu, yg tertulis Dr di depan namanya...
Setelah bercakap2 dengannya dan bertanya harga barangnya bapa ku pun bersetuju untuk mencuba.

Dia mengarahkan bapaku untuk bank in ke account nya, kemudian just sms nama dan alamat. So untuk lebih meyakinkanku maklumlah zaman sekarang... aku cuba call dia tapi telefon ku tak diangkatnya...

Jadi aku membuat keputusan untuk mencari product tu di internet. Setelah ku faham serba sedikit apa maksud dan fungsi product tu maka aku pun memerangkan kat abah ku apa bahan2 dan fungsinya.

Esoknya dia call bapaku dah bank in duit ke belum, bapa ku kata belum. So dia kata cepat bank in sebelum terlambat dan sakit bapaku merebak...
Sekali lagi dia hantar no accaunt nya kepada abahku.

Minggu lepas semasa aku nak membuat account transfer melalui maybank aku cuba call dia dahulu aku rasa 4-5 kali aku dail tapi tak diangkat. Then Aku buat keputusan untuk masuk je duit tu demi kesihatan abahku. Setelah duit dimasukkan aku sms seperti disuruh. Dengan sepantas kilat juga sms aku berbalas esok barang akan dihantar dengan courier. Dalam hati ku pandai pulak balas sms, call tak angkat...

Selepas menunggu 2hari barang masik tak diterima...
Aku cuba untuk mendapatkan kepastian. Aku call tapi tak diangkat, aku call lagi tak diangkat juga, aku call lagi tak diangkat juga, aku call lagi tak diangkat juga, aku call lagi tak diangkat juga, aku call lagi tak diangkat juga, aku call lagi tak diangkat juga, aku call lagi tak diangkat juga, aku call lagi tak diangkat juga,pada kali ke sembilan baru diangkat, aku pun memperkenalkan diri dan bertanya bila barang aku akan sampai aku kata dah dua hari aku menunggu, aku tanya u dah hantar ke belum? apasal lambat sangat dan bla bla???.... (aku sebenarnya tension dengan bunyi ring tone dia tadi), so jawapan pertama yang keluar dari mulut dia adalah boleh tolong cakap baik sikit tak!....

Aku pun hairan, kenapa? aku call u banyak kali dah la susah nak angkat... barang pun masih tak sampai lagi... dia kata lagi boleh tolong cakap baik sikit ! Dr sibuk ni... Aku cakap mana aku tau kau sibuk, lain kali kalau aku call angkat je la, atau call aku balik.... Dia terus letak talefon....tut.

Apa lagi aku bertanduk la...
So bermula dari saat ini aku masih berperang sms dengan dia....
Masing masing tak mahu mengaku kalah...
So laporan terkini. dia kata Dr dot dot (MD ukm) akan bank in duit u semula....
Aku bagi no account aku dan kata jangan berbangga dengan MD ukm kau tu ( aku geram sanggat kerana dari dulu lagi kalau dia bercakap dengan aku atau abah ku dia akan membahasakan dirinya Dr)....

Sebelum ni bukan dengan dia je aku deal untuk meneroka product baru, ramai dan yg lain tu tak pernah ada masallah dan freindly lagi...

Memang tidak ditakdirkan rezeki aku dgn Dr dot dot tu lah....

8 comments:

stu_comot said...

alahai doktor..

AZANI said...

Ustaz, aku pun ahli dia sampai dapat beg Life , tapi memang masalah nak dapat barang, upline aku sebok memanjang,dealer yang terdekat kat jb sana, So lepas 2 tiga kali aku merana aku tinggalkan semua.Kita pakai sebab kononnya colustrum baik untuk anak autism,last last aku tukar ubat homeopathy.Inilah bangsa aku yang meniaga, nak tolong bangsa tapi bangsa tak mau tolong bangsa camana?

Zaki said...

Zam,
duit kau tu dah dapat balik ke belum, lain kali tunggu dia bagi balik duit kau baru kau marah dia.....

betul kata azani, macamnilah org kita berniaga.

GigiPalsu said...

Stu_Comot...
Tu la dua2 keras kepala, nak buat camna...

GigiPalsu said...

Chief...
Kau la jadi agen Pasir Gudang dan kawasan yang sewaktu dengannya...
Aku jadi kau punya first customer...
Abah aku dah lama makan alpha lipid, saja je dia nak try Transfer Factor tu cos doc tu kata TF boleh cure High blood @ diabetis...

GigiPalsu said...

Ki...
Doc tu janji mlm ni dia nak bank in, RM400 tu.....ahahahah
kekadang tu kelakar gak, dah tua2 ni berperang sms plk macam budak2...
Yg aku tension kat doc tu, kata2 ancaman ttg penyakit abah aku, macam la TF dia tu je yg blh bagi sembuh..
Dlm sms siap tulis MD ukm lagi kt belakang nama dia...

Anonymous said...

the first thing that came to mind was that this was another one of those scams proliferating in malaysia.

anyone can claim to have an MD (bank-in money some more. ayyo). plus if transfer factors (TF) could really cure diabetes and high blood pressure (the disease that's on the rise worldwide), it would have been prescribed for all patients with diabetes and high blood pressure. they're like "the" diseases that any doctors would hope for a cure.

having said all of the above, there's nothing wrong with trying them out. but take precautions still eg. don't miss hospital meds.

my 2 cents. :)

GigiPalsu said...

Anonymous...
Thanks for ur advice...
(^_^)... :)