16 June 2009

Bcop..



Dah 2 hari kepala ni sakit2, malam tadi ke klinik...
Tekak perit, hidung berair, kepala sakit nak kerja memang tak selesa...
Yahoo dapat MC hari ni...
Pagi ni sebelum talipon bos...bos dah talipon dulu....
Bos "zam saya half day hari ni..."
Aku "sorry la bos, saya MC la, dari semalam lagi dah tak sihat"
Bos "ehhhh..... hari ni big bos tak ada kan"
Aku "Yupp... dia org gi meeting kat kl"
Bos" hari ni tak ada, apa2 kan"
Aku "yes.. semua dah beres semalam, sahdi sorang pun ok kot"
Bos "ok la...tengok la nanti"

Sahdi ni budak baru, jadi tak boleh tinggal sorang. banyak benda yang dia tak tau lagi. Semalam demam2 pun aku kerja, cos bos aku bercuti lagi.

So aku pun call sahdi, inform yang aku MC dan bos aku half day, dan kalau ada apa2 kemuskilan just call aku je...(tanggungjawab).

Sempat juga aku hantar abah aku gi hospital untuk monthly checkup dia, balik rumah...
dari bawah lagi aku terdengar tv dipasang dengan kuat, aku dah remind anak2 jangan buka kuat2...
Bila aku naik tingkat atas aku nampak bibik tengah syok melayan dangdut...
Dia tak sedar aku balik, aku malas nak cakap banyak just tenung je muka dia... dia perasan aku... terus dia tutup tv.

Aku cari mana budak2, rupa2 nya abby, bcop, ejah & aman kat atas, tengok cerita CORALINE depan komputer. tak tau aku dah berapa kali abby tengok cerita tu sampai dia dah hafal jalan cerita...

Bila nampak aku bcop dan abby minta dokong...

Aku bawak mereka masuk bilik aku...
Bcop baring sambil hisap jari, abby keluar masuk...
Aku letak laptop atas perut, surfing...
Aku cakap bcop.."Gi amek buku, baca"
Bcop pun keluar, masuk semula dengan kamus bergambar...
Sampai bilik aku, dia mula menyelak halaman sehelai demi sehelai... then dia koyak...
Aman yang berada berhampiran merampas....
Wahhhhhwahhhh bcop menjerit kemudian dia menghempaskan badan kat tepi katil...
Abby menjerit ayah darahhhh....

Darah memancut dari dahi bcop...
Aku panik... menjerit kat aman, suruh aman ambil first aid box...

Aku dan Abah memecut gi klinik..

Klinik pertama aku ji Kinik Naveen (panel aku)
Sampai sana, aku blank no kad aku tak ingat, pembantu dia ingatkan aku, opp terima kasih...
(macam mana dia boleeh ingat no kad aku, aku pun tak tau)
Bila Dr Naveen pegang bcop, mula lah bcop menangis ....waaaaa waaaa waaaa....
Dr naveen cakap aku, batter awak gi pakar...
Aku tanya kenapa, dia kata kalau saya jahit dan budak ni menangis nanti tak cantik...
Aku tak pe lah Dr, dia kata ehhh tak boleh nanti dia meronta...
Aku bengang betul lah...
Dia tanya awak nak gi puteri atau Johor specialist...
Aku kata puteri la, dekat sikit...
Then dia pun bagi aku surat untuk gi puteri...
Dalam hati aku apalah Dr ni... ni pun tak boleh buat...

Aku pun menuju KlinikAida, di Seri Alam...
Sampai je,aku dibawa masuk ke bilik rawatan, dibius nya 2jarum, kesian bcop melalak lagi waaaaaa...
Aku dapat rasakan betapa sakitnya...


Kemudian wife aku sampai...
Wife aku memeluk bcop, aku pegang kaki dia, Dr jahit dahinya... Tiga jahitan yang akan meninggalkan bekas untuk bcop sehingga dewasa...
Terima kasih Dr...
Apalah Dr Naveen ....bla bla aku cakap kat wife aku, buang masa je aku gi klinik dia...

4 comments:

AZANI said...

Naveen ada share dengan Puteri kot,dia nak charge lebih lebih , kan tak boleh...

GigiPalsu said...

Chief, setahu aku wife dia Dr lai, pakar kanak2 kat puteri...
Tapi mungkin masa kat india dulu dia tak belajar menjahit kot...
hehe...

Zaki said...

Naveen tu memang bengong sikit...nak jumpa dia pun kena pakai kemas2,dia ingat dia tu sapa...

semoga bcop cepat sembuh....pas ni boleh gusti lagi.

SpEkmATaKu said...

alalalalala...
cianny bchop...
tp mmg bdk2 tu slalu pn
berlaku insiden n accident
bab2 kpale nie..ishk..ishk..
dari mohd sapa la ke bchop..
msih igt lagi benjol sebesar telo..
kt dahi jah tue..