10 May 2009

Ayah Cik...

Semalam wife aku dapat sms dari ayah cik...
"Ayah cik di JB. Plan to go to your house after Asar. Ada Rumah? Bagi Add."

Aku pun dengan pantas membalas sms tersebut...
"Selamat Datang... Address No 16 Jln...... "

So selepas tu, kami berdua berbincang apa nak masak...,
wife aku kata kita masak nasi la,
Ehhh aku kata takkan petang2 nak makan nasi plk... kan tea time tu...

So selepas berbincang, kita org ambil keputusan menu hari ini adalah mee bandung....
Walaupun last year kami gi rumah ayah cik di Bukit Jelutung, menu yg sama dihidangkan...
Bukan nak melawan sapa sedap masak, tapi saja je nak tunjuk handal....hehe

So kami pun membuat persiapan...
Bukan susah pun kalau nak buat mee bandung ala ala mee bandung muar ni rupanya...
Aku pun boleh...
Senang aja....
Sebelum di tunjukkan macam mana nak buat mee bandung ni, kita tengok dulu hasilnya...

So semasa makan, kami pun bersembang....
Antara yang kelakar adalah...

Aku " Bila Nurul habis belajar ?"
Cik cik " Tinggal setahun lagi "
Aku " Nurul tak nak sambung ke?"
Cik Cik " Tak tau la, Nurul kata dia minat dengan Mental section...during rotation course, masa dia jaga wad mental ada patient tu kata kat dia ur my daughter, ur beautiful.... but stupid."
Aku " hahahahahahhahahahahahhaha"


So banyak jugalah yg kami sembangkan, maklumlah boleh dikira masa untuk kami dapat berjumpa....

Opps siapa yang berminat, untuk mengetahui bagaimana mee bandung ini dapat dihasilkan sila email...
Resepi ... Biarlah rahsia...

4 comments:

AZANI said...

GP:lawa gambar mee bandung tu, macamana lah gaknya rasa dia...sedap kot...slluuuuuuuurrrrppp sambil sedut air liur.

SpEkmATaKu said...

xaci gambo tenet tue..
tunjuk la gambo btoll..
wlpun tau sedap...hihi
ni nk merase sket nie hehe

GigiPalsu said...

Chief: Tu baru gambar kau dah terliur....
Kalau kau makan, aku tak tau nak cakap....
Sedap sehingga menjilat pinggan.

GigiPalsu said...

Spekmataku: Tak sempat nak ambik gambar...Orang dah datang.

Klu nak merasa datanglah...
Kakcik dan Abg Cik masa datang sini pun dapat rasa...
So menu yg sama untuk Ayah cik...
Dtg jangan x dtg...