25 February 2009

Merapu...

Masih aku teringat...
Semasa aku dalam ting 5 aku pernah tanya kawan aku apa beza Dip dgn Deg...
Mereka pakat2 gelak aku... aiman x kisah...
Aku dari dulu tak suka merambu...
Balik sekolah aku kat umah...
Klu nak gi pasar malam aku ajak bapak aku atau kakak aku....
Aku tak pandai jalan sorang2...
Sampai sekarang.... Balik kerja duduk rumah...
Aku tak pandai nak kekedai kopi...
Dlm berbelas tahun aku kawin, boleh dikira aku kekedai kopi pakcik aku yang hanya 8 meter dari rumah mertua aku, tu pun baru sekarang...
Aku lebih selesa keluar ngan keluarga...

Tapi kat surau ngan kt tpt keja aku boleh bergaul....
Aku bukan anti sosial...

Aku pun tak tau aku nak tulis apa, aku cuma merapu je buat masa ini...
Kekadang tu aku teringat zaman muda2...
Jauh beza muda2 zaman ini dengan zaman dulu...
Tapi faktor yg mempengaruhi muda2 ni sama saja...
Keadaan sekeliling, keluarga, kawan, zaman, media, dlll....

Berbalik dengan ayat yang aku warnakan merah tu ialah...
Korang yang baca article ni tak ada ke kwan2 or saudara mara yang ada Deg in Chemical Engineering or Chemistry....
Boleh la apply keja kat tempat aku.....
Tension keja sorang2...
Bosan....
Ngantuk...
Gambar Masa Konvo, aku, mak aku dan abah aku....
Gambar Konvo, abah aku, tunang aku, mak aku, bakal maa aku, aku dan bakal ayoh aku...(masa tu la)

5 comments:

AZANI said...

handsome juga tok imam kita ni...dashat..dashat...

SpEkmATaKu said...

erm anti sosial..so ni kira rebuttal la ni pada panggilan anti sosial nie..jgn d simpan dlm ati iye hihi..

wah xsangka la abg azm timid orgny hehe..lelaki melayu terakhir =P..better jgk cm tu..hang out wit family je..aslkn selesa ngn diri sdr n be urself hihi..

gambo zmn bile tue..first time jupe abg azm time tu..pemalu sungguh2 haha..

btw same la kite..
pemalu hihi shy shy cat..
eda je y xshy2 cat,eda tu sgt berani,respect ah eda hihi..

Zaki said...

Lelaki melayu terakhir.....x caya aku.

AZANI said...

silap tu.. dia "lelaki melayu kota tinggi bernama norazam ismail kerja kat ytl pagu"TERAKHIR.Rasanya baru betul, sebab takda lagi yang serupa dengannya.

GigiPalsu said...

Ha ha ha semua merapu, he he he