13 January 2009

Harimau Kayu (TW)...


Biasanya bila jam 5 ptg terus aku balik tak tunggu pun seminit dua... , kalau tak terus balik pun sebab kena gi pasar cari ayam or ikan or sayur or...
Tak pun balik rumah dulu pas tu bawak budak2 gi pasar, kesian dia org (A'bby & B'cop) seharian kat umah bersama bibik je...
So bila bawak dia org jalan jalan walaupun sekejap, aku dan dia rasa seronok...
Orang rumah tentu rasa beruntung ada suami macam aku, cos lepas keja terus balik..hehe kecuali lah kalau ada hal-hal yg tak dapat di elakkan... kalau tak aku balik dulu, mandi baru gi mana-mana...
Tapi hari ni lain sikit la aku pun tak tau... dlm perjalan ke kereta, yusri ajak gi Driving Range, puas aku tolak tapi tetap dia ajak. Padang golf tu dekat je dgn umah aku lebih kurang 2 km je tapi dah 7th aku ddk sini tak pernak plk aku gi sana...
Tiba tiba aku kata Ok la... tak sampai hati nak tolak...
Lalu tercipta la sejarah, sebenarnya dah lama aku mengidam nak main golf ni, aku paling suka bila bola dpt masuk lubang...
Sampai sana aku nampak Nordin tengah giat berlatih... dan dia dengan murah hati bagi aku kayu dan beberapa biji bola... peh.. hebat dia orang...

So klu korang nak nak main golf blh la join dia org. Nak beli set golf....pegi jer kedai yang jual barang second hand...silap aribulan set golf boleh dapat dalam range RM200 - RM400 ...siap beg lagi.....beli sekali ...pakai sampai mati...tak luak punnn...kecuali ikut nafsu bila dah teror esok...maklum lah...dah pandai main..masa tu mesti dah pandai malu sebab dah kenal yang berjenama...
nak belajar...pegi jer driving range...memula pegi beli sebatang jer dulu kayu golf tu...aku sarankan iron 9....atau iron 7..lepas tu sewa bole driving range 100 biji dalam RM10.....ajak lah kekawan yang dah teror sikit..minta ajor dari mereka.....lepas tu berlatih...berlatih....sampai perfect...
Tapi aku rasa ni kali pertama dan terakhir aku main kot...
Aku gi sini sebab nak cari bahan sebenarnya...:D

5 comments:

SpEkmATaKu said...

nnt org p jb leh la bwk p
main golf..teringin gak wlpn
skali nk merasa mencantas bola haha

azam said...

blh blh bukan susah pun , macam sabit rumput je...

Anonymous said...

ok tak tempat tu, apa nama?

GigiPalsu said...

Octivile nama diberi. Tpt tu kira ik la...

AZANI said...

HEBAT, SHEIKH, HEBAT, ANTALAH ALLROUNDER SEBENAR.KAGUM,,KAGUM...MASYA ALLAH.